Bacon Quich เบคอนคีช by phannluck

Interesting stuff I found on the web

Bacon Quich เบคอนคีช by phannluck

Postby Mutita » Thu Sep 16, 2010 12:23 pm

ไม่รู้จะทำอะไรไปทานกับลูกๆเพื่อนหลังเปียโนคลาส
เปิดหนังสือของอาจารย์ที่สอนทำขนมปังของแป้ง
ชื่อ Bernard Neoh กับ คุณแม่ของอาจารย์ Mrs.Neoh

เจออันนี้น่าทานทำไม่ยากส่วนผสมก็น่าอร่อย คงจะประมาณ
ซอสของสปาเกตตี้ค่โปนารา พอทำออกมาแล้วเด็กบอกว่าอาทิตย์หน้าเอาอีก
สูตรของอาจารย์ท่านใส่ Luncheon Meat แป้งว่ามันคง
จะเค็มไปสำหรับเด็กๆ เลยประยุกต์เอาเบคอนมาปรุงแทน

สำหรับแป้งเอง ชอบมากค่ะ แต่ทานมากๆคงไม่ไหว อ้วนๆทั้งน้าน


I almost knock my head because I have no idea what should I bake for my son and his friends after piano class according to whatever ingredient which i had.

Finally I found one from my teacher's cooking book(Popular Cake & Desserts) Bernard Neoh and hismother Mrs.Neoh.

The original ingredient they put Luncheon Meat but I think it is too salty for the childrens. So I replace it with Bacon.

Quiche is pronounced as "Keesh",meaning a savoury flan.
You can filling it with bacon, vegetables. Interchange filling according to your own fancy.

Or else you can even change the pie size to be mini tart.It suite for serving at your lovely party.



มาเริ่มกันเลยนะค่ะ

ส่วน Pastry

Shortening 120 กรัม
เกลือ ¼ ช้อนชา
ไข่ 1 ฟอง
แป้งสาลี 200 กรัม
นมสด 2 ช้อนโต๊ะ

ส่วนของใส่

นม 300 ml
Whipping Cream 150 ml
แป้งสาลี 50 กรัม
พามาซอนชีส 50 กรัม
หอมใหญ่ 3 หัว
หอมแดง 5 หัว
กระเทียมสับ 4 กลีบ
เบคอน 300 กรัม
น้ำมันสำหรับผัดใส่ 2 ช้อนโต๊ะ


Let's start

Pastry

120 g Shortening
A pinch of salt
1 egg
200 g plain flour
2 Tablespoons Fresh Milk


Filling

300 ml Fresh Milk
150 ml UHT Whipping Cream (Or Any brand)
50 plain flour
Some Parmesan Chesse
3 onions ( Cut into ring)
5 Shallot (Minced)
3 pips Garlic (Minced)
300 g Bacon


วิธีทำ Method

ผสมส่วนผสมของ Pastry ในอ่างผสมจนได้โดวืมา 1 ก้อน แต่ไม่นวดนะค่ะเดี๋ยว Pastry จะแข็ง

Combine all ingredients for pastry in a mixing bowl. Mix well till a dough is formed but do not knead it to hard as it can toughened pastry.


แผ่แป้งออกนำไปกรุในพิมพ์พาย

Shape pastry inti pie dish. Trim excess pastry.
post4-3.jpg
Attachments
post5-3.jpg
I am a food lover - that is why I created http://www.food-lover.co.uk The home of great Recipes and almost everything about food ! My Websites : http://www.mutita.co.uk - http://www.carnabybelle.co.uk . Our generous hosts : http://www.orangutan.co.uk - http://www.theholt.co.uk
User avatar
Mutita
Site Admin
 
Posts: 709
Joined: Mon Sep 06, 2010 9:02 pm

Re: Bacon Quich เบคอนคีช by phannluck

Postby Mutita » Thu Sep 16, 2010 12:25 pm

จากนั้นมาทำๆไส้ โดยใส่หอมแดง กระเทียม และ หอมใหญ่ผัดในกระทะที่มีน้ำมัน
จนกระทั่งหอม แล้วใส่เบคอนตามลงไป ปรุงรสตามชอบนะค่ะ แต่ไม่เติมน้ำตาลนะค่ะ

Stir fry shallots , Garlic and onion with oil till fragrant. Add in Bacon and adjust the taste if necessary.
Attachments
post6-3.jpg
I am a food lover - that is why I created http://www.food-lover.co.uk The home of great Recipes and almost everything about food ! My Websites : http://www.mutita.co.uk - http://www.carnabybelle.co.uk . Our generous hosts : http://www.orangutan.co.uk - http://www.theholt.co.uk
User avatar
Mutita
Site Admin
 
Posts: 709
Joined: Mon Sep 06, 2010 9:02 pm

Re: Bacon Quich เบคอนคีช by phannluck

Postby Mutita » Thu Sep 16, 2010 12:27 pm

นำใส่ที่ได้ใส่ลงในถาดพาย พักไว้
Spread fillung into pastry shells.
ผสมนม วิปปิ้งครีม แป้ง ให้เข้ากัน ราดทับบนใส่
Mix fresh milk, whipping cream and flour.Pour on top of the filling.
post7-3.jpg
Attachments
Post8-3.jpg
I am a food lover - that is why I created http://www.food-lover.co.uk The home of great Recipes and almost everything about food ! My Websites : http://www.mutita.co.uk - http://www.carnabybelle.co.uk . Our generous hosts : http://www.orangutan.co.uk - http://www.theholt.co.uk
User avatar
Mutita
Site Admin
 
Posts: 709
Joined: Mon Sep 06, 2010 9:02 pm

Re: Bacon Quich เบคอนคีช by phannluck

Postby Mutita » Thu Sep 16, 2010 12:28 pm

ปิดท้ายด้วย พามาซอนชีสโรยหน้า
Top with Parmesan Chesse.
Attachments
post9-2.jpg
I am a food lover - that is why I created http://www.food-lover.co.uk The home of great Recipes and almost everything about food ! My Websites : http://www.mutita.co.uk - http://www.carnabybelle.co.uk . Our generous hosts : http://www.orangutan.co.uk - http://www.theholt.co.uk
User avatar
Mutita
Site Admin
 
Posts: 709
Joined: Mon Sep 06, 2010 9:02 pm

Re: Bacon Quich เบคอนคีช by phannluck

Postby Mutita » Thu Sep 16, 2010 12:29 pm

นำเข้าเตาอบไฟ 200 c 30 นาที หรือจนกระทั่งเซทตัว
Bake in a preheated oven at 200 c for 30 minutes or till filling is set.
Attachments
post12-3.jpg
post10-2.jpg
I am a food lover - that is why I created http://www.food-lover.co.uk The home of great Recipes and almost everything about food ! My Websites : http://www.mutita.co.uk - http://www.carnabybelle.co.uk . Our generous hosts : http://www.orangutan.co.uk - http://www.theholt.co.uk
User avatar
Mutita
Site Admin
 
Posts: 709
Joined: Mon Sep 06, 2010 9:02 pm

Re: Bacon Quich เบคอนคีช by phannluck

Postby Mutita » Thu Sep 16, 2010 12:31 pm

เอาออกจากพิมพ์
Remove it. Best eaten hot, Slice into wedges

ที่เหลือเอาไปให้เพื่อนๆลูกค่ะ
If you can't finish in the same day. Keep it in refrigerator and heat it up before serve
Attachments
post14-3.jpg
post13-3.jpg
I am a food lover - that is why I created http://www.food-lover.co.uk The home of great Recipes and almost everything about food ! My Websites : http://www.mutita.co.uk - http://www.carnabybelle.co.uk . Our generous hosts : http://www.orangutan.co.uk - http://www.theholt.co.uk
User avatar
Mutita
Site Admin
 
Posts: 709
Joined: Mon Sep 06, 2010 9:02 pm


Return to Worth knowing

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron