Rhubarb Pie พายรูบาร์บ

Wanphen lives in Sweden and studied at Gastronovum for 1 year to become a Chef , half of her study was classroom based and half was based in a real working kitchen as a hands on Chef.
Please visit viewtopic.php?f=2&t=389 for more information!

Rhubarb Pie พายรูบาร์บ

Postby Phen » Thu May 26, 2011 7:23 am

2ฟอง ไข่ไก่
1.5 เดซิลิตร น้ำตาลทราย
1.5 เดซิลิตร แป้งสาลี
1 ช้อนชา ผงฟู
1 ช้อนโต๊ะ น้ำตาลวนิลลา
100 กรัม มาร์การีน ละลาย
3 ก้าน รูบาร์บ

สำหรับโรยหน้าก่อนอบ
2 ช้อนโต๊ะ น้ำตาลทราย
3 ช้อนโต๊ะ แป้งสาลี

เสริฟ์ กับซอสวนิลลา หรือ ไอศครีมวนิลลา

วิธีทำ

แยกไข่แดง ไข่ขาว คนละชาม

ชามที่ 1 ตีไข่ขาวกับน้ำตาลให้ขึ้นฟู

ชามที่ 2 ตีไข่แดงกับมาร์การีนละลายให้เข้ากัน เติมแป้งสาลี ผงฟู น้ำตาลวนิลลา

เอาชามแรกกับชามที่สองมาเทรวมกัน ใช้ไม้พายคนให้เข้ากัน แล้วเทใส่ฟอร์ม ปอกเปลือกรูบาร์บ แล้วหั่นเป็นชิ้นมาโรยแป้งในฟอร์ม โรยน้ำตาลทราย โรยแป้งสาลี เข้าเตาอบไฟ 175 องศาเซลเซียส ประมาณ 20 - 25 นาที
Attachments
IMG_6794.JPG
IMG_6775.JPG
IMG_6776.JPG
IMG_6777.JPG
IMG_6778.JPG
IMG_6781.JPG
IMG_6784.JPG
IMG_6785.JPG
IMG_6786.JPG
IMG_6790.JPG
User avatar
Phen
 
Posts: 97
Joined: Tue Sep 07, 2010 3:27 pm

Re: Rhubarb Pie พายรูบาร์บ

Postby Mutita » Thu May 26, 2011 8:19 am

:D

น่ากินมากๆเลยเพ็ญ...นัทเคยเห็นแต่ Rhubarb สีแดงสดๆ เวลาดูตามรายการทำอาหารต่างๆ ไม่รู้ว่าสีเขียวก็เอามาใช้ได้
เป็นคนละพันธุ์กัน หรือว่ายังไม่แก่จัดจ๊ะเพ็ญ.. :?:

ขอบคุณมากๆนะจ๊ะสำหรับสูตร
I am a food lover - that is why I created http://www.food-lover.co.uk The home of great Recipes and almost everything about food ! My Websites : http://www.mutita.co.uk - http://www.carnabybelle.co.uk . Our generous hosts : http://www.orangutan.co.uk - http://www.theholt.co.uk
User avatar
Mutita
Site Admin
 
Posts: 709
Joined: Mon Sep 06, 2010 9:02 pm


Return to By....Wanphen

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron