เค้กกล้วยหอม สูตรประเทศบราซิล

Wanphen lives in Sweden and studied at Gastronovum for 1 year to become a Chef , half of her study was classroom based and half was based in a real working kitchen as a hands on Chef.
Please visit viewtopic.php?f=2&t=389 for more information!

เค้กกล้วยหอม สูตรประเทศบราซิล

Postby Phen » Thu Dec 01, 2011 8:48 am

150 กรัม มาร์การีน อุณหภูมิห้อง
3 เดซิลิตร น้ำตาลทราย
2 ฟอง ไข่ไก่
5 เดซิลิตร แป้งสาลี
2 ช้อนชา ผงฟู
1 ช้อนชา ไบคาร์โบเน็ต
1 ช้อนชา ขิงผง
2 ช้อนชา อบเชย
5 ลูก กล้วยหอมบด
ครึ่ง เดซิลิตร กาแฟดำ

หน้าเค้ก

2 เดซิลิตร น้ำตาลไอซิ่ง
2 ช้อนโต๊ะ กาแฟดำ
1 เดซิลิตร มะพร้าวแห้ง

วิธีทำ

ปั่นมาร์การีน กับไข่ และน้ำตาล

เติมแป้งสาลี ผงฟู ผงไบคาร์โบเน็ต ขิงผง อบเชย กล้วยบด ( ของเราปอกกล้วยใส่ถุงพลาสติก แล้วบีบให้เละ แค่นั้นแหละ ) และกาแฟ

ผสมทุกอย่างให้เข้ากัน ใส่พิมพ์ เข้าเตาอบไฟ 200 องศาเซลเซียส เวลา 50 นาที

เอาเค้กออกมาปล่อยเย็นตัวลงซักห้านาที คว่ำเค้ก

ผสมน้ำตาลไอซิ่งกับกาแฟดำ ทาให้ทั่วหน้าเค้ก ( ก้นเค้ก กลายเป็นหน้าเค้ก เพราะคว่ำเค้กน่ะแหละ ) โรยมะพร้าว
Attachments
1.jpg
5.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
6.JPG
User avatar
Phen
 
Posts: 97
Joined: Tue Sep 07, 2010 3:27 pm

Re: เค้กกล้วยหอม สูตรประเทศบราซิล

Postby Mutita » Fri Dec 02, 2011 9:43 pm

:D

ขอบคุณมากๆนะจ๊ะสำหรับสูตร น่ากินมากๆจ๊า


:D
I am a food lover - that is why I created http://www.food-lover.co.uk The home of great Recipes and almost everything about food ! My Websites : http://www.mutita.co.uk - http://www.carnabybelle.co.uk . Our generous hosts : http://www.orangutan.co.uk - http://www.theholt.co.uk
User avatar
Mutita
Site Admin
 
Posts: 709
Joined: Mon Sep 06, 2010 9:02 pm


Return to By....Wanphen

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron